Soja Was | Soja Wax

Wat is Soja Was?

Soja was is een veelzijdig en duurzaam alternatief voor traditionele wasproducten zoals paraffine was en bijenwas. Het wordt geproduceerd uit sojabonen, een hernieuwbare en overvloedige natuurlijke hulpbron. Deze natuurlijke was wordt steeds populairder in verschillende toepassingen, variërend van kaarsen maken tot het produceren van cosmetica en verzorgingsproducten.

Wat soja was echt onderscheidt, is zijn milieuvriendelijke karakter. In tegenstelling tot paraffine was, die afkomstig is van aardolie, is sojawas biologisch afbreekbaar. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en groene alternatieven.

 

Bovendien heeft soja was een langere brandtijd dan traditionele wassen, wat betekent dat kaarsen gemaakt van sojawas langer meegaan en dus economischer zijn. Daarnaast brandt soja was schoner en gelijkmatiger, wat resulteert in minder roet en een schonere verbranding. Dit maakt het ook een aantrekkelijke optie voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën of luchtwegproblemen.

Vanwege de toenemende vraag naar natuurlijke en milieuvriendelijke producten, wint soja was snel aan populariteit in diverse industrieën. Het wordt vaak gebruikt door ambachtslieden en fabrikanten die streven naar hoogwaardige en ecologisch verantwoorde producten.

 

Hoe maak je kaarsen met Soja was?

Natuurlijke kaarsen maken met soja was is een creatieve en milieuvriendelijke bezigheid die steeds populairder wordt. Soja was is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal dat perfect is voor het maken van kaarsen. Hier volgt een eenvoudige handleiding voor het maken van je eigen kaarsen met soja was, perfect voor het personaliseren van je huisdecoratie of als uniek geschenk voor vrienden en familie.

 

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

 

Stap 2: Het smelten van de kaarsen was

Smelt de soja was Plaats de soja was vlokken in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie of op een laag vuur. Zorg ervoor dat je de temperatuur controleert met een thermometer en de was niet te heet laat worden.

 

Stap 3: Voorbereiden van de container

Plaats de kaarsenpit in het midden van de container en gebruik een potlood of een ander voorwerp om het op zijn plaats te houden. Als je geur of kleur aan je kaars wilt toevoegen, meng deze dan voorzichtig door de gesmolten was.

 

Stap 4: Gieten van de was

Giet de gesmolten was voorzichtig in de voorbereide container en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat de kaarsenpit recht blijft tijdens het stollen. Hiervoor kan je gebruik maken van onze lontstokjes!

 

Stap 5: Afbreken en genieten

Laat de kaars volledig afkoelen en uitharden voordat je hem gebruikt. Eenmaal uitgehard, trim je de pit tot ongeveer 1 centimeter voor het beste brandresultaat. Steek de kaars aan, leun achterover en geniet van de kalmerende gloed en eventuele toegevoegde geur.

 

Met deze eenvoudige stappen kun je prachtige kaarsen maken met sojawas, perfect voor elke gelegenheid. Experimenteer met verschillende geuren, kleuren en containers om unieke en persoonlijke kaarsen te creëren die zeker de sfeer in je huis zullen verbeteren. Veel plezier en laat je creativiteit de vrije loop!

 

Smeltemperatuur Soja was

Het smeltpunt van Soja was ligt tussen de 42 en 51 Graden Celsius. Het is van belang dit niet te overhitten om schroeien en verbanden te verkopen.

Giettemperatuur Soja was

Giet jouw kaarsen tussen de temperatuur van 49 en 60 graden Celcius. Dit voorkomt luchtbellen en slinken.

Wanneer geur toevoegen aan je kaarsen

Geurolie kan het best toegevoegd worden rond de 50 graden Celcius.

Eerste Keer Kaarsen Maken? Hier zijn wat tips!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het maken van kaarsen met sojawas! Hier zijn wat tips om je op weg te helpen:

 

  1. Kies de juiste sojawas: Zorg ervoor dat je hoogwaardige sojawas van een betrouwbare leverancier gebruikt. Dit zal helpen bij het verkrijgen van een betere kwaliteit kaars. Onze sojawas betreft C3 was is van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee zal jij de gewenste resultaten bereiken voor jouw kunstwerken! Mocht je vastlopen tijdens het kaarsen maken? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!

  2. Smelt de was op de juiste manier: Gebruik een dubbele boiler of een waxsmelter om de sojawas op een gecontroleerde en veilige manier te smelten. Probeer de was niet rechtstreeks op het vuur te verwarmen. Mocht je dit wel doen, dan raden wij aan om dit op een laag vuur te doen!

  3. Voeg geurolie toe op het juiste moment: Wacht tot de sojawas volledig gesmolten is en een temperatuur heeft bereikt tussen de 45 en 55 graden Celsius voordat je geurolie toevoegt. Te hoge temperaturen kunnen de geur beschadigen, terwijl te lage temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de geur niet goed mengt. 

  4. Gebruik de juiste lont: Kies een lont die geschikt is voor sojawas kaarsen. Verschillende opties vind jij in onze webshop!

  5. Experimenteer met kleurstoffen: Als je gekleurde kaarsen wilt maken, experimenteer dan met kleurstoffen. Onze kleurstoffen hebben een hoge pigmentatie, hiervoor raden we dan ook aan dat je dit goed doserend toevoegd aan jouw gesmolten soja was! Voeg de kleurstof toe nadat de was volledig gesmolten is en meng goed.

  6. Giet de was in containers op de juiste temperatuur: Giet de gesmolten was in je containers wanneer deze nog warm, maar niet heet aanvoelt. Giet niet te snel om luchtbellen te voorkomen en laat voldoende ruimte bovenaan over voor de lont.

  7. Laat de kaarsen lang genoeg uitharden: Geduld is belangrijk! Laat de kaarsen volledig uitharden voordat je ze gebruikt of verplaatst. Dit kan enkele uren tot een hele dag duren, afhankelijk van de grootte van de kaars.

  8. Veiligheid voorop: Werk altijd op een veilige en schone plek, weg van brandbare materialen en houd brandblusmateriaal bij de hand, zoals een brandblusser of blusdeken.

Hopelijk helpen deze tips je om prachtige kaarsen te maken met sojawas! Veel plezier en succes met je project!