Paraffine Was | Paraffine Wax | Smeltpunt 56-58 

Wat is Paraffine?

Natuurlijke kaarsen maken met paraffine is een populaire en betaalbare manier om je eigen kaarsen te creëren. Paraffinekaarsen branden helder en gelijkmatig, waardoor ze ideaal zijn voor decoratie en sfeer. Hier is een eenvoudige handleiding voor het maken van kaarsen met paraffine, perfect voor zowel beginners als ervaren kaarsenmakers.

 

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

  • Paraffine: verkrijgbaar in pellets.
  • Kaarslonten: kies de juiste maat voor de gewenste brandtijd en grootte van je kaars.
  • Geurolie (optioneel): voeg een paar druppels toe voor een heerlijk geurende kaars.
  • Kleurstof (optioneel): voeg een paar druppels toe voor een vleugje kleur.
  • Hittebestendige containers: zoals glazen potten of metalen blikjes.
  • Thermometer: om de temperatuur van de paraffine te controleren.
  • Roerstokjes: om de paraffine en toevoegingen te mengen.

 

Stap 2: Smelt de paraffine

Plaats de paraffine in de dubbele boiler en smelt deze op een laag vuur. Zorg ervoor dat je de temperatuur regelmatig controleert met een thermometer en de paraffine niet te heet laat worden.

 

Stap 3: Voorbereiden van de container en lont

Bevestig de lont aan de bodem van de container en gebruik een lonthouder of een potlood om het recht te houden. Als je geur of kleur aan je kaars wilt toevoegen, meng deze dan voorzichtig door de gesmolten paraffine.

 

Stap 4: Gieten van de paraffine

Giet de gesmolten paraffine voorzichtig in de voorbereide container en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat de lont recht blijft tijdens het stollen.

 

Stap 5: Afbreken en genieten

Laat de kaars volledig afkoelen en uitharden voordat je hem gebruikt. Trim de lont tot ongeveer een halve inch voor het beste brandresultaat. Steek de kaars aan en geniet van de warme gloed en eventuele toegevoegde geur.

 

Met deze eenvoudige stappen kun je prachtige kaarsen maken met paraffine, perfect voor het personaliseren van je huisdecoratie of als uniek geschenk voor vrienden en familie. Experimenteer met verschillende geuren, kleuren en containers om unieke en persoonlijke kaarsen te creëren die de sfeer in elke kamer zullen verbeteren. Veel plezier en laat je creativiteit de vrije loop!