1 KG Paraffine | Kaarsen Maken | Paraffine Was

Zuivere paraffine met een smeltpunt van 56-58 graden Celsius. Het hoge smeltpunt zorgt voor een langzame en gelijkmatige verbranding, waardoor kaarsen langer meegaan en een stabiele vlam behouden.

Paraffine is een veelzijdige stof die in diverse industrieën wordt gebruikt vanwege zijn unieke eigenschappen. Het is een populair materiaal voor het maken van kaarsen, omdat het goed brandt. In de cosmetica wordt paraffine vaak toegevoegd aan lotions en crèmes om de huid te hydrateren en te verzachten. Ook in de voedselindustrie vindt paraffine zijn toepassing; het wordt gebruikt als een beschermende coating voor kaas en andere voedingsmiddelen om deze te beschermen tegen uitdroging en bederf.

Kaarsen gemaakt van paraffinewas hebben over het algemeen een gelijkmatige en stabiele verbranding, wat betekent dat ze langer meegaan en minder roet produceren in vergelijking met sommige andere wassoorten.Paraffinewas heeft de neiging snel te stollen, wat handig is voor productie-efficiëntie bij grootschalige kaarsen maken.

 

Paraffinewax | Paraffinewas | Zelf Kaarsen Maken

Paraffinewas is een veelgebruikt materiaal voor het maken van kaarsen. Het is een witte of transparante was die wordt verkregen uit aardolie. Paraffinewas heeft verschillende eigenschappen die het ideaal maken voor kaarsenproductie. Ten eerste heeft het een laag smeltpunt, waardoor het gemakkelijk smelt en snel stolt, wat handig is bij het gieten van kaarsen. Daarnaast heeft paraffinewas de eigenschap om geuren en kleuren goed vast te houden, waardoor het perfect is voor het maken van geurkaarsen en gekleurde kaarsen. Het produceert over het algemeen een heldere vlam en een gelijkmatige verbranding, waardoor het een populaire keuze is voor zowel decoratieve als functionele kaarsen. Ondanks dat paraffinewas is afgeleid van aardolie, een niet-hernieuwbare bron, wordt het veel gebruikt vanwege zijn betaalbaarheid, beschikbaarheid en veelzijdigheid in toepassingen bij het maken van kaarsen.