Koolzaadwas | Koolzaad Was

Wat is Koolzaad Was?

Koolzaadwas is een natuurlijke was die gebruikt wordt voor het maken van kaarsen.  Deze koolzaadwas wordt gewonnen uit koolzaadolie, en is afkomstig van de zaden van koolzaadplanten. Onze koolzaadwas wordt lokaal in Europa geproduceerd. Het is een goed alternatief voor andere wassoorten zoals paraffine en sojawas, vooral omdat het lokaal in Europa geproduceerd kan worden, wat de ecologische voetafdruk verkleint

Onze duurzame Europese koolzaadwas is een perfect alternatief voor sojawas. Deze was, gemaakt van lokaal geteelde koolzaadolie in Europa, is volledig vegan, vrij van genetische modificaties en toxische stoffen, en vormt zo een veilige en natuurvriendelijke keuze voor milieubewuste gebruikers.

De koolzaadwas wordt aangeboden in ronde korrels, en bezit specifieke kwaliteiten die ideaal zijn voor het vervaardigen van losstaande kaarsen, theelichtjes en waxmelts. Kaarsen hebben een glad, vrijwel frostvrij oppervlak, wat zorgt voor een prachtige uitstraling met minimale inspanning. Bovendien houdt de was geuren goed vast. Deze plantaardige was is biologisch afbreekbaar, crèmewit van kleur en geurloos, is koosjer, en wordt niet op dieren getest. Eventuele wasvlekken op kleding zijn gemakkelijk te verwijderen in de wasmachine.

 

Hoe maak je kaarsen met Koolzaadwas?

Natuurlijke kaarsen maken met koolzaadwas is een creatieve en milieuvriendelijke bezigheid die steeds populairder wordt. Koolzaadwas is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal dat perfect is voor het maken van kaarsen. Hier volgt een eenvoudige handleiding voor het maken van je eigen kaarsen met koolzaadwas, perfect voor het personaliseren van je huisdecoratie of als uniek geschenk voor vrienden en familie.

 

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

 

Stap 2: Het smelten van de kaarsen was

Smelt de koolzaadwas Plaats de koolzaad pellets in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie of op een laag vuur. Zorg ervoor dat je de temperatuur controleert met een thermometer en de was niet te heet laat worden.

 

Stap 3: Voorbereiden van de container

Plaats de kaarsenpit in het midden van de container en gebruik een potlood of een ander voorwerp om het op zijn plaats te houden. Als je geur of kleur aan je kaars wilt toevoegen, meng deze dan voorzichtig door de gesmolten was.

 

Stap 4: Gieten van de was

Giet de gesmolten was voorzichtig in de voorbereide container en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat de kaarsenpit recht blijft tijdens het stollen. Hiervoor kan je gebruik maken van onze lontstokjes!

 

Stap 5: Afbreken en genieten

Laat de kaars volledig afkoelen en uitharden voordat je hem gebruikt. Eenmaal uitgehard, trim je de pit tot ongeveer 1 centimeter voor het beste brandresultaat. Steek de kaars aan, leun achterover en geniet van de kalmerende gloed en eventuele toegevoegde geur.

 

Met deze eenvoudige stappen kun je prachtige kaarsen maken met koolzaadwas, perfect voor elke gelegenheid. Experimenteer met verschillende geuren, kleuren en containers om unieke en persoonlijke kaarsen te creëren die zeker de sfeer in je huis zullen verbeteren. Veel plezier en laat je creativiteit de vrije loop!

 

Smeltemperatuur Koolzaadwas

Het smeltpunt van Soja was ligt tussen de 49 en 52 Graden Celsius. Het is van belang dit niet te overhitten om schroeien en verbanden te verkopen.

Giettemperatuur Koolzaadwas

Giet jouw kaarsen tussen de temperatuur van 49 en 60 graden Celcius. Dit voorkomt luchtbellen en slinken.

Wanneer geur toevoegen aan je kaarsen

Geurolie kan het best toegevoegd worden rond de 50 graden Celcius.

Eerste Keer Kaarsen Maken? Hier zijn wat tips!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het maken van kaarsen met sojawas! Hier zijn wat tips om je op weg te helpen:

 

  1. Kies de juiste kaarsenwas: Zorg ervoor dat je hoogwaardige kaarsenwas van een betrouwbare leverancier gebruikt. Dit zal helpen bij het verkrijgen van een betere kwaliteit kaars. Nou, dan ben je natuurlijk bij ons op de juiste plek! Onze wassen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee zal jij de gewenste resultaten bereiken voor jouw kunstwerken! Mocht je vastlopen tijdens het kaarsen maken? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!

  2. Smelt de was op de juiste manier: Gebruik een dubbele boiler of een waxsmelter om de koolzaadwas op een gecontroleerde en veilige manier te smelten. Probeer de was niet rechtstreeks op het vuur te verwarmen. Mocht je dit wel doen, dan raden wij aan om dit op een laag vuur te doen!

  3. Voeg geurolie toe op het juiste moment: Wacht tot de koolzaadwas volledig gesmolten is en een temperatuur heeft bereikt tussen de 45 en 55 graden Celsius voordat je geurolie toevoegt. Te hoge temperaturen kunnen de geur beschadigen, terwijl te lage temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de geur niet goed mengt. 

  4. Gebruik de juiste lont: Kies een lont die geschikt is voor koolzaadwas kaarsen. Verschillende opties vind jij in onze webshop!

  5. Experimenteer met kleurstoffen: Als je gekleurde kaarsen wilt maken, experimenteer dan met kleurstoffen. Onze kleurstoffen hebben een hoge pigmentatie, hiervoor raden we dan ook aan dat je dit goed doserend toevoegd aan jouw gesmolten soja was! Voeg de kleurstof toe nadat de was volledig gesmolten is en meng goed.

  6. Giet de was in containers op de juiste temperatuur: Giet de gesmolten was in je containers wanneer deze nog warm, maar niet heet aanvoelt. Giet niet te snel om luchtbellen te voorkomen en laat voldoende ruimte bovenaan over voor de lont.

  7. Laat de kaarsen lang genoeg uitharden: Geduld is belangrijk! Laat de kaarsen volledig uitharden voordat je ze gebruikt of verplaatst. Dit kan enkele uren tot een hele dag duren, afhankelijk van de grootte van de kaars.

  8. Veiligheid voorop: Werk altijd op een veilige en schone plek, weg van brandbare materialen en houd brandblusmateriaal bij de hand, zoals een brandblusser of blusdeken.

Hopelijk helpen deze tips je om prachtige kaarsen te maken met koolzaadwas! Veel plezier en succes met je project!