Een Kaarsenwebshop beginnen

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 17:44

Meet Candle Cocktail: Geurkaarsen van jouw favoriete drankjes!

Een eigen kaarsenwebshop starten, wat komt daar allemaal bij kijken? Dat kan ik je als de beste vertellen! Van het inschrijven bij de KVK tot het verbeteren van je producten en het gebruiken van de juiste marketing strategieën, I got you! Voordat ik je dit allemaal ga uitleggen, zal ik eerst wat vertellen over wie ik ben!

Mijn naam is Amy Kros, eigenaar van www.candlecocktail.nl! De naam van ons bedrijf zegt het al, wij verkopen kaarsen cocktails! Denk hierbij aan Espresso Martini, Pornstar Martini, Aperol Spritz geurkaarsen en nog veel, veel meer. Een kleine hobby van mij is gegroeid tot een gepassioneerd kaarsenbedrijf met elke keer weer nieuwe unieke geurkaarsen! Dit bedrijf is eind Oktober opgericht en momenteel zijn we alweer 1600 bestellingen verder in slechts 5 maanden! Ik zal jullie meenemen in het verhaal van Candle Cocktail!

Wat komt er kijken bij het opzetten van een kaarsenwebshop?

Hoe ik mijn eigen kaarsenwebshop begon: Een avontuur in het ambacht van kaarsen maken

Ik ben enthousiast om mijn verhaal met jullie te delen over hoe ik mijn eigen kaarsenwebshop begon. Ik ben zelf een kaarsenliefhebber in hart en nieren. In oktober besloot ik mijn passie om te zetten in een bedrijf door mijn eigen kaarsen te verkopen. Het was een uitdagende reis, maar ik heb onderweg veel geleerd over het ondernemerschap en het ambacht van kaarsen maken. Dus, laten we eens kijken hoe het allemaal begon!

 

Stap 1: KVK aanvragen

Het begon allemaal met het officieel maken van mijn bedrijf. Ik heb een bezoek gebracht aan de Kamer van Koophandel (KVK) en mijn eigen bedrijf geregistreerd als een online kaarsenwinkel. Het proces was vrij eenvoudig, en ik kreeg al snel mijn KVK-nummer. Het voelde geweldig om mijn droom officieel te maken!

 

Stap 2: Zakelijke rekening aanvragen

Om mijn zakelijke financiën gescheiden te houden van mijn persoonlijke financiën, heb ik besloten om een zakelijke rekening te openen. Ik heb contact opgenomen met mijn bank en binnen de kortste keren had ik een speciale zakelijke rekening waar ik al mijn transacties voor mijn kaarsenbedrijf kon beheren.

 

Stap 3: Website maken via JouwWeb

Met mijn bedrijfszaken op orde, was het tijd om mijn online aanwezigheid op te bouwen. Ik koos voor JouwWeb om mijn eigen website te maken. Het platform bood gebruiksvriendelijke tools waarmee ik mijn eigen professioneel ogende webshop kon maken, inclusief foto's van mijn handgemaakte kaarsen en gemakkelijke betalingsmogelijkheden voor mijn klanten.

 

Stap 4: Kaarsbenodigdheden inkopen: Van mallen tot geuren en kaarsvet

Nu kwam het leuke gedeelte: het inkopen van mijn kaarsbenodigdheden! Ik zorgde ervoor dat ik een voorraad had van hoogwaardige materialen, waaronder soja was en paraffine voor het kaarsvet, verschillende geuren om uit te kiezen, en een assortiment aan prachtige mallen om mijn kaarsen in te gieten. Het was geweldig om mijn creativiteit de vrije loop te laten en mijn eigen unieke kaarsen te maken.

 

Stap 5: Marketing via Social Media, zoals Tik Tok

Om mijn kaarsenwebshop onder de aandacht te brengen, begon ik actief te zijn op social media. Met name Tik Tok bleek een geweldig platform te zijn om mijn kaarsen te laten zien aan een breed publiek. Ik deelde video's van het proces van het maken van mijn kaarsen, tips en trucs voor DIY kaarsen maken, en liet mijn volgers kennismaken met de verschillende soorten kaarsen die ik aanbood.

 

Stap 6: Goede klantenservice

Het is essentieel om goede klantenservice te bieden, vooral in de beginfase van je bedrijf. Ik zorgde ervoor dat ik snel reageerde op vragen van klanten, vriendelijk en behulpzaam was bij het oplossen van eventuele problemen, en altijd mijn best deed om mijn klanten tevreden te stellen. Het opbouwen van een goede relatie met mijn klanten was van onschatbare waarde voor mijn bedrijf.

 

Stap 7: Met nieuwe kaarsen komen

Om mijn klanten te blijven boeien en mijn bedrijf te laten groeien, was het belangrijk om regelmatig met nieuwe kaarsen te komen. Ik experimenteerde met verschillende vormen, maten en geuren, en hield mijn assortiment fris en spannend. Het bleek een geweldige manier te zijn om mijn klanten terug te laten komen voor meer!

 

Stap 8: De boekhouding bijhouden

Last but not least, het bijhouden van de boekhouding. Hoewel het niet het meest opwindende aspect van het runnen van een bedrijf is, is het cruciaal om je financiën goed bij te houden. Ik zorgde ervoor dat ik al mijn inkomsten en uitgaven nauwkeurig documenteerde, belastingen op tijd betaalde en een overzichtelijk boekhoudsysteem opzette om mijn bedrijfsprestaties te volgen.

Al met al was het beginnen van mijn eigen kaarsenwebshop een geweldig avontuur. Hoewel het aan het begin wat lastig kon zijn, heb ik onderweg veel geleerd en ben ik trots op wat ik heb bereikt. Als je ook droomt van het starten van je eigen bedrijf, wil ik je aanmoedigen om ervoor te gaan! Met toewijding, passie en een beetje doorzettingsvermogen kun je je dromen waarmaken. 

 

Laatste Tips: Kleurpigmenten

Naast het selecteren van de juiste was voor mijn kaarsen, is het gebruik van hoogwaardige pigmenten en kleurpoeders van essentieel belang voor het creëren van aantrekkelijke en duurzame kleuren in mijn kaarsen. Kaarsenwas.nl biedt een breed scala aan kleurmogelijkheden en hun pigmenten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van kaarsenmakers. Door gebruik te maken van deze hoogwaardige kleuringen kan ik mijn kaarsen een uniek en aantrekkelijk uiterlijk geven, waardoor ze opvallen tussen de massa. Bovendien waardeer ik de consistentie en betrouwbaarheid van de kleurpoeders van kaarsenwas.nl, waardoor ik keer op keer consistente resultaten kan behalen in mijn kaarsenproductie. Met deze zorgvuldig gekozen materialen en leveranciers kan ik vertrouwen op de kwaliteit van mijn producten en de tevredenheid van mijn klanten garanderen.

 

Laatste Tips: Kaarsen was

Als enthousiaste kaarsenmaker van www.candlecocktail.nl heb ik ontdekt dat het mengen van soja was en paraffine een winnende formule is voor het creëren van mijn kaarsen. Door deze twee veelgebruikte wassoorten te combineren, kan ik profiteren van de unieke eigenschappen van zowel soja was als paraffine. Soja was, afgeleid van sojabonen, staat bekend om zijn milieuvriendelijke karakter en langzame, gelijkmatige verbranding, terwijl paraffine, een bijproduct van aardolieraffinage, zorgt voor een langere brandtijd en een glanzende afwerking. Door deze twee krachtige ingrediënten van kaarsenwas.nl te mengen, creëer ik een ideale mix die mijn kaarsen een perfecte balans geeft tussen duurzaamheid, esthetiek en prestaties. Het gebruik van soja was en paraffine van kaarsenwas.nl stelt me in staat om kaarsen te produceren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De soja was biedt niet alleen een natuurlijke en hernieuwbare basis voor mijn kaarsen, maar zorgt ook voor een schonere verbranding, waardoor er minder roet wordt geproduceerd. Aan de andere kant voegt de paraffine een extra dimensie toe aan mijn kaarsen, met een langere brandtijd en een prachtige glans. Door deze twee hoogwaardige ingrediënten te mengen, kan ik kaarsen maken die niet alleen indruk maken met hun uitstekende prestaties, maar ook met hun esthetische uitstraling.

 

Het is fascinerend om te zien hoe het samenspel van soja was en paraffine een harmonieuze mix creëert die mijn kaarsen naar een hoger niveau tilt. Met de hoogwaardige producten van kaarsenwas.nl kan ik erop vertrouwen dat mijn kaarsen van consistente kwaliteit zijn, elke keer weer. Of het nu gaat om het creëren van rustgevende sfeer in huis of het maken van prachtige geschenken voor vrienden en familie, ik ben trots op de kaarsen die ik produceer en ik weet dat mijn klanten er net zo van zullen genieten als ik.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.